06 134 92 577 info@ebm-laadpalen.nl

Praktische info

Hoe snel uw auto is volgeladen, hangt af van de grootte van de accu in uw auto

Elke auto kan in ieder geval met 3,7 kW laden, maar er komen ook steeds meer modellen die bijvoorbeeld met 11 of 22 kW kunnen laden. Een model dat we steeds vaker zien is bijvoorbeeld de Volkswagen ID3 met een batterijcapaciteit van 58kW. Deze laadt u dus met de 22kW lader in ongeveer 3 uur vol.

Een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij een laadpaal thuis zijn onder andere de locatie.

  • Waar moet de laadpaal geplaatst worden? In de meeste gevallen geldt: hoe dichterbij de meterkast hoe goedkoper.
  • Hoe moet de voedingskabel vanaf de meterkast naar de laadpaal lopen?
  • Is er een kruipruimte waar we gebruik van kunnen maken en/of moet er gegraven worden?
  • Is er genoeg ruimte om het vermogen te leveren in de meterkast?

Mocht u nou niet precies antwoord hebben op deze vragen dan leggen wij u alles graag uit. Een van onze kernwaarden is altijd bereikbaar zijn. Schroom dus niet om ons te vragen wat voor u het beste is!

Vooruit kijken

Laden is de toekomst

Steeds meer steden zullen auto’s met een verbrandingsmotor gaan verbieden in de toekomst. Onder andere Amsterdam heeft al aangekondigd dat er vanaf 2030 geen diesel en benzinevoertuigen meer zijn toegestaan in de stad. De verwachting is dat andere grote steden zullen volgen.

Goed om te weten

Thuis laden vs. openbaar laden

Wanneer u een eigen laadpaal hebt, betaalt u enkel het tarief van de energieleverancier. In Nederland ligt dat tussen de 21 en 35 cent per kWh. Wanneer u openbaar gaat opladen, betaalt u naast het normale tarief een extra bedrag aan de aanbieder, en komt u daardoor al gauw op zo’n 30 tot 59 cent per kWh. Thuis opladen is dus altijd voordeliger dan opladen bij een openbare laadpaal! Kies daarom nu voor een laadpaal thuis.

Verschillen

Het verschil tussen 1 fase en 3 fase

Een laadpaal kan worden aangesloten via 1-fase of 3-fase. Een 3-fasenaansluitingen zorgt voor een hoger laadvermogen. Zelfs wanneer u thuis een 1-fasenaansluiting heeft, kunnen wij altijd thuis een 3-fasenaansluiting plaatsen.

Verschillende keuzes

Montage opties

Een aansluiting kan op de muur worden gemonteerd, zowel buiten als in de schuur, of op een paal. Het is belangrijk om rekening te houden met de afstand tot de parkeerplek, zodat u geen zeer lange laadkabel nodig hebt.

Vaste of losse kabel
Sommige laadpalen hebben de optie op een vaste kabel aan de paal. Op die manier hoeft u niet elke keer de stekker uit de kofferbak te halen. Houd er rekening mee dat de kabel bij een vaste verbinding niet meegenomen kan worden van het laadstation. U heeft dan een aparte kabel nodig om op andere plekken te laden.

Enkele of dubbele lader
In sommige huishoudens zijn 2 elektrische auto’s aanwezig. Of u wilt simpelweg een laadpunt beschikbaar stellen voor bezoekers of voor klanten. In dat geval is een lader met 2 laadpunten aan te raden.

Verschillen

Off- en online laadpalen

De laadpalen die offline werken, zijn alleen verbonden met de auto. Zodra de stekker wordt aangesloten en u uw pasje of druppel er voor houdt begint de laadpaal te laden en deze stopt zodra de stekker wordt losgekoppeld. De online paal geeft de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen, automatisch stroomkosten te verrekenen en de laadgeschiedenis in te zien.

Ook kunt u met een online laadpaal tarieven instellen voor andere gebruikers.

Dynamic Load Balancing

Bij Dynamic Load Balancing wordt er automatisch gemeten hoeveel stroom alle afzonderlijke apparaten in huis verbruiken. Wordt er veel stroom gebruikt in huis, dan zorgt Dynamic Load Balancing ervoor dat de laadpaal tijdelijk minder stroom gebruikt. Het opladen van de auto gaat dan iets langzamer of wordt even helemaal stopgezet. Zodra er minder stroom wordt gebruikt (bijvoorbeeld ’s nachts), gebruikt de laadpaal meer stroom en laadt de auto juist weer sneller op.

Ook als het zonnig is en uw zonnepanelen veel vermogen leveren, zorgt de Dynamic Load Balancing dat u sneller kan laden en niet het risico loopt dat de automaten in uw meterkast er uit gaan.

Neem contact met ons op

Als u vragen heeft over de mogelijkheden, stuur ons een bericht of bel ons op 06 134 92 577.

Stuur ons een bericht

Adres

Oudestraat 7
9981 BD Uithuizen

Telefoonnummer

06 134 92 577

E-mail

info@ebm-laadpalen.nl

h

Algemene voorwaarden